Relining är det rätta valet av lösning när du vill renovera dina rör eller avloppssystem snabbt och effektivt. Istället för att du gör ett stambyte väljer du relining. Metoden är både kostnads- och tidseffektiv. Vi jobbar med både privatpersoner, fastighetsägare och bostadsrättsföreningar. Kontakta oss redan idag om du är intresserad av relining. Hos oss får du alltid kostnadsfri rådgivning och offert.
1. Inspektion & röranalys
Vår arbetsprocess med rörrenovering börjar med en allmän inspektion och kartläggning av rörsystemet. Detta inkluderar en tv-inspektion för att kartlägga rörens skick, läckage, blockeringar eller andra skador. Baserat på den inspektionen tas en plan fram för kommande relining i Skåne, inklusive materialval och uppskattad tidsåtgång.
2. Förberedelser
För att minimera störningar och skador på boendemiljön säkerställs tillträdesvägar och arbetsytor.
Skydd läggs ut i det aktuella området för att undvika skador eller nedsmutsning under processens gång. Rören kan rengöras med högtrycksspolning, skrapning eller andra metoder beroende på rörets skick.
3. Renovering av rör
Beroende på passande reliningmetod som vi väljer för just din fastighet, kan vi påbörja arbetet med rörrenovering. Den absolut vanligaste metoden är strumpmetoden med epoxystrumpa där vi fodrar de existerande rören med ett nytt rör och självbärande material. Om vi endast skall reparera en del av ett rör som exempelvis en spricka, så kan det bli aktuellt med punktlagning.
4. Slutbesiktning
Efter genomförd renovering, gör vi en slutlig inspektion, ofta med en tv-kamera, för att säkerställa att arbetet har utförts korrekt och att inga problemområden finns kvar. Eventuella justeringar görs utifrån denna inspektion.
5. Återställande
Efter att genomförd relining i Skåne återställer vi arbetsområdet till sitt ursprungliga skick. Detta kan inkludera att ta bort skyddsmaterial, återställa avloppsanordningar eller återansluta avstängda rör. Slutligen informerar vi fastighetsägare eller boende om arbetets utförande och eventuella rekommendationer för framtida underhåll.
Högtryckstjänst Syd
Sidan ägs och administreras av: